четвер, 29 грудня 2022 р.

  Автоматизація звука [Р] у текстах


Шановні батьки! Продовжуємо працювати  над вимовою звука [Р]. Сьогодні будемо контролювати правильну вимову дітьми звука [Р]  у  текстах.

Прослухай  розповідь  і  перекажи!

Видра

         Видра живе на суші. Але добре почувається у воді. Навіть вихід зі своєї нори видра влаштовує так, щоб відразу опинитися у воді. Видра їсть рибу, добре плаває. І від ворогів вона рятується у воді: на суші видра незграбна, а у воді – спробуй її дожени!

  Вершники

         Знайшов Кіндрат прутик. Сів на нього, взяв у руки  прапорець і поскакав, як на конячці, розмахуючи прапорцем. Побачив Кіндрата  Тарас. Також узяв прутик та прапорець. Ось уже два вершники скачуть, розмахуючи прапорцями.  Незабаром  загін кіннотників скакав двором. Усім  було хороше і радісно.

Чистота – запорука здоров’я

         Пам’ятайте  всі: чистота – запорука  здоров’я. Обов’язково мийте руки перед вживанням їжі. Не тягніть руки до рота. Мийте фрукти, овочі кип’яченою водою.

Роман і рак

         Роман пішов на озеро. Він хотів піймати карасів та коропів. Закинув вудку. Витягнув її, а замість коропа на гачок причепився рак. Роман знову закинув вудку і спіймав рака. Тож він приніс замість риби багато раків.


Інтернет ресурс: https://dnz1.osvita-konotop.gov.ua/24-04-2020r-avtomatizaciya-zvuka-r-u-virshax-ta-zvyaznomu-movlenni-logopedichna-grupa-grajliki.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

 АВТОМАТИЗАЦІЯ ЗВУКА [Л] УКРАЇНСЬКОЮ. ЗАГУБЛЕНЕ КОШЕНЯ Інтернет ресурс: https://www.youtube.com/watch?v=595-uAnD1LE